Maximum Effort Terapi & Hundemassasje eies og drives av meg, Kristine van Rijn.

Bedriften ble opprettet i 2021 etter fullføring av hundemassasjestudiet mitt hos Nordisk Heste- og Hundeterapiskole. Men interessen for hund startet mange år tidligere.

I 2001 fikk familien sin første hund, labradoren Teddy. Fra dette øyeblikket visste jeg at hunder kom til å bety mye for meg i fremtiden. Det skulle vise seg å stemme.

I 2009 fikk jeg min første egen hund, rottweileren Bosco. Dessverre skulle det vise seg at dette var starten på mange år med sykdom, frustrasjon og hard læring. I løpet av de 7 første årene jeg fikk ha med Bosco så hadde han over 50 veterinærbesøk, 2 operasjoner i skuldrene, gått på 14 ulike medikamenter og salver. Allergi, furunkulose, streptokokker, osteocondrose, våteksem, infeksjoner, seneslitasje og utallige øreinfeksjoner. Redningen for han da veterinærene ikke kunne gjøre mer var nettopp massasjebehandling og laserterapi hos Bente Strønes, i tillegg til å legge om kostholdet. Jeg fikk tilbake en hund i balanse og jeg fikk 2 år ekstra før kroppen sa stopp.

Ikke EN ENESTE GANG på de 7 årene med veterinærbesøk på 4 ulike klinikker så ble jeg anbefalt å prøve massasje eller laser. Dette ble et vendepunkt for meg, og jeg begynte for alvor å få opp øynene for alternativ behandling som et tillegg til tradisjonell veterinærbehandling.

Dette ble også styrket når jeg drev Lahelle Gård i Våler i Østfold. Der tok jeg inn hunder til omplassering, og de fleste hadde utfordringer iht atferd. Det var ingen tvil fra min side på hvor disse hundene skulle få løst opp spenninger. Monica Berg var en reddende engel for mine omplasseringshunder, og det var ikke lenger tvil i mitt hjerte at atferd og ubalanse i kroppen hadde en sammenheng.

Sammenhengen mellom atferd og kropp er nettopp dette som jeg ønsker å formidle videre. Derfor er logoen til min bedrift en hund med et kompass i hjertet. Dette kompasset betyr at hele hunden må være i balanse for at den skal finne frem i livet, finne veien "hjem". 

Den viktigste retningen å holde styr på når det kommer til et kompass er nettopp, Nord. Nord i min logo symboliserer hodet på hunden. Øst, Vest og Sør symboliserer ulike aspekter ved kroppen. 

Min filosofi er nettopp at man kan ikke få kontroll på atferd om kroppen er i ubalanse, og man kan ikke få kontroll på kropp om atferd er i ubalanse. Disse to må spille på lag, og det er nettopp her jeg ønsker å gjøre en forskjell.

Jeg har fortsatt mye å lære og kommer nok aldri til å slutte å søke etter ny kunnskap. Navnet til bedriften, Maximum Effort, kommer fra filmen Deadpool. For de av dere som ikke har sett den så betyr dette at man gir alt, alltid. Uansett hvilket utgangspunkt man stiller med. For dere betyr dette at jeg ikke gir meg før jeg har kommet til bunns i problemet, og dere kan alltid regne med at jeg gir 100% i mine behandlinger.

I dag har jeg 3 Amerikanske Bulldoger og driver oppdrettet Lahelle Bulldogs med registrert kennelnavn i NHL. Vi konkurrerer aktivt innen weightpull, sprint og longjump i hele Norge og er stadig på pallen. Mer om kennelen, hundene og sportsresultater finnes på hjemmesiden til oppdrettet.

Del denne siden