Jeg utfører behandlinger på alle raser i alder fra 1 år og oppover. Yngre hunder kan få "tilvenningsbehandling", eller behandles i samsvar med veterinær. 

Noen hunder har tilstander som gjør at vi ikke kan utføre en behandling pga faren for kontraindikasjoner. Her er en liste over tilstander og medisinering der det ikke bør masseres:
- Nervesykdommer feks "wobbler" og NCL
- Artritt/ leddbetennelse
- Kreft
- Drektighet
- Nyresvikt
- Eplepsi med hyppige anfall
- Brokk
- Prolaps som nylig har oppstått

Hunder med akutte skader og sår, betennelse/inflammasjon, infeksjon, feber eller smittsomme sykdommer skal heller ikke behandles. Er det påvist kennelhoste i hjemmet så skal behandlingen ikke gjennomføres før smitten er under kontroll.

Når det kommer til medisinbruk så finnes det også kontraindikasjoner i dette feltet. Dersom hunden går på en av disse medikamentene så skal den i prinsippet ikke få behandling av massør. Medisinene det gjelder er i disse kategoriene:
- Smertestillende
- Antibiotika
- Kortison
- Betennelsesdempende

Ved kronisk sykdom og medisinering kan allikevel en massasje gjennomføres dersom det fremvises attest fra veterinær hvor dette anbefales for dette individet. 

Massasje regnes ikke som doping iht NKKsantidopingreglement avsnitt 5:
"5. KARENSTIDER FOR BEHANDLINGSMETODER
Det er ikke tillatt å fremføre hund til start/bedømmelse som har fått behandling med akupunktur, kiropraktikk eller andre fysikalske metoder (som laser, ultralydbehandling, elektrisk strøm, ioniserende stråling eller transkutan nervestimulering) for å skjule eller lindre/bedre sykdom eller skade, før virkningen av behandlingen er helt forsvunnet. Slike metoder har en karenstid på 4 dager. Unntak fra dette er sjokk- eller pulsbølgeterapi der karenstiden er 14 dager. Puls- eller sjokkbølgeterapi skal kun utføres av veterinær – metoden er forbudt å utføre av ikke-veterinær på konkurransehund. På konkurransedagen (før bedømmelse) er det kun tillatt med massasje med hendene (ikke bruk av noen form for apparatur)." Les hele reglementet HER.

Karenstid:
Massasje: 0 dager
Laserbehandling: 4 dager
IR behandling: 4 dager

Det er eiers ansvar å sørge for at behandlingen ikke går innenfor doping. Dersom eier unnlater å informere behandler om at feks hunden skal konkurrere innenfor karenstiden vil vedkommende ikke lenger kunne benytte seg av mine tjenester. 

Del denne siden